Feed on
Posts
Comments

Kirjoittaja

Kuka on Amatöörikokki?

Hei, nimeni on Minna, olen kotoisin Helsingistä, mutta kokkaan tällä hetkellä Dubaissa. Olen tykännyt leipomisesta ja ruoanlaitosta pikkutytöstä lähtien, ensimmäiset kokkaus inspiraatiot sain kirjastosta lainaamistani lasten leivontakirjoista. Muistan juustokierteet ja puolukkarahkan, ensimmäiset ohjeen mukaan itsetehdyt kokkaukset. Tietysti joulupiparit ja hannantädin pikkuleivät, sekä monen sortin kuivakakut hallittiin jo alakoulu ikäisenä, kiitos äiti-kullan. Parasta leivonnassa taisi kuitenkin olla se kakkutaikinan nuoleminen vispilöistä ja kulhoista.

Äitini on ollut minun paras opettajani ja sittemmin anoppi on tutustuttanut arabialaiseen ruoanvalmistukseen.
Vieläkin pitää aika ajoin soittaa äidille tai anopille, ja tarkistaa mitenkäs se nyt tehtiinkään. Yksi ainoa perusohje jota en vielakään osaa tehdä, on Suomalainen pulla. Häpeällistä mutta totta. Äiti taas on mestari pullapaakari, joten olen jättanyt tämän haasteen hänelle.

Vaikka pidänkin ruoanlaitosta, en tykkää valmistaa mitään monimutkaista tai aikaaviepää. Kaiken pitää valmistua sukkelaan, ja valmistusmenetelmät pitää olla erityisen helppoja, muuten jää resptit kokkaamatta.

Ajattelin että bloggaamalla ehkä inspiroin muita amatöörikokkeja kokeilemaan minun mieleisiä ja kokeilemiani ohjeita. Itse tykkään lukea blogeja, joissa on kuvia ja vinkkeja kuinka ruoat tehdään. Ehdoton kriteeri on, että resptin pitää olla helppo, eikä valmistus saa kestää puolta tuntia kauempaa. Tykkään myös lukea uusimmista keittiökoneista ja tarvikkeista, sekä vinkkejä hyvistä kokkauskirjoista, niissä muuten on myös oston ehtona, että tekstiä pitää olla vähemmän kuin kuvia.

Kaikki blogin kuvat on minun ottamiani, ja koska minulla on amatöörin kuvausvälineet, enkä osaa kayttää kuvanmuokkausohjelmia (vielä), näkyy niissä mukavasti amatöörin kädenjälki. Ovat todella kotikutoisen näköisiä kuvia. Jos haluat kopioida kuvan, voit kysyä minulta luvan.

Amatöörikokki haluaa kuunnella mielellään lukijoiden mielipiteitä, neuvoja ja vinkkejä. Ole hyvä ja jätä kommentti, jotta kaikki lukijat näkevät. Voit myos lähettää sähköpostia.

Olet lämpimästi tervetullut.

Kiitos visiitistä!

Terveisin,
Minna


Kiva - loans that change lives

Leave a Reply