Feed on
Posts
Comments

Kaksi syytä kokata näitä peruna palleroita; ihana nimi Pampushki, se kuulostaa jotenkin hellyttävältä, jos vain ruoka voi olla hellyttävää ja toinen syy on, että tähän tarvitaan vain kolmea raaka-ainetta. Olen viime aikoina ihastunut jotenkin näihin super lyhyisiin resepteihin. Jatkossa aion laittaa muutamia muitakin kolmen ja neljän rakaa-aineen ohjeita tänne blogiin.

Vaikka olenkin kotoisin Venäjän naapurista, jostain syystä heidän upea ruokakulttuurinsa on jäänyt vähemmälle huomiolle. Luonnollisesti Suomalainen keittiö on paikoitellen “copy paste” venäläisestä, kuitenkin selaillessani Venäläistä keittokirjaa (ja jätin tarkoituksella kaikki kaaliruoat huomiotta), jäi jäljelle mielettömästi kiinnostavia reseptejä. Aivan uusia ihania ruoka ohjeita ja ideoita, joista minulla ei ole mitään kokemusta. Kumma sinänsä kun asutaan näin lähekkäin, olisikohan meidän yhteisellä Suomi-Venäjä historialla siihen vaikutusta….mene tiedä. Nyt kuitenkin seikkailen Venäläisten reseptien parissa.

Kuvasin nämä pikku peruna mykyset Lumia 920 puhelimella, päivän sen jälkeen kun koko Suomea ja Suomalaisia järisytti uutinen, jotta Microsoft on ostanut Nokian puhelin liiketoiminnan. Aivan kuin olisi palanen omaa maata myyty, niin on Nokia iskostunut minun Suomalaiseen sieluun. Hyvä puhelin kuitenkin tuo Lumia, vai pitääkö jo sanoa Microsoft, pikkupehmis.

Pampushki Venäläinen perunamyky (www.amatoorikokki.com)

Pampushki Venäläinen perunamyky (www.amatoorikokki.com)

Pampushki – venäläinen peruna myky resepti

3-4 raakaa perunaa karkeaksi raastettuna (noin 650 gr)
2 keitettyä perunaa muussattuna (n.250 gr)
1/2 tl suolaa (tai maun mukaan)
75 gr kermamaista raejuustoa tai feta juustoa (raastettu sulatejuustokin sopii)
2 rkl silputtua ruohosipulia
mustapippuri jauhetta maun mukaan
ruokaölyä paistamiseen

1. Purista ylimääräinen vesi pois perunaraasteesta ja sekoita se keitetyn ja muussatun perunan kanssa, lisää suola.

2. Sekoita juusto ja ruohosipuli silppu erillisessä kipossa.

3. Lusikoi noin kananmunan kokoinen nokare (kokkare, myky) perunaseosta kädelle ja litistä pyöreäksi lättyseksi, laita noin teelusikallinen juustoseosta keskelle ja pyöräytä lätty palleroksi siten että juusto jää mykysen keskelle.

4. Kuumenna ruokaöljy pannulla ja uppopaista perunamykyt kullanruskeiksi ja rapeiksi runsaassa öljyssä, noin 10 minuuttia.

Vinkki: Alkuperäisen ohjeen mukaan Pampushkit keitetään vedessä tai liemessä ja tarjoillaan keiton lisukkeena. Jos haluat keittää Pampushki perunamykyt, lisää perunaseokseen 1 ruokalusikallinen jauhoja ja 1 vispilällä sekoitettu kananmuna, ja keitä perunapalleroita noin 20 minuuttia vedessä tai liha/vihannes liemessä.

* * *

Priyatnogo vam appetita! Приятного вам аппетита!

Cooksnaps

Leave a Reply