Feed on
Posts
Comments


Sain inspiraation Suomalaista naistenlehteä selaillessa. Upea herkullisen näköinen kuva voitaikina raparperi ruutuleivonnaisesta antoi minulle idean. En muistanut että kaupan valmiista lehti- tai voitaikinasta taikoo hetkessä uunituoretta hyvää.

Se oli siihen aikaan vuodesta jolloin ensimmäiset raparperit alkoivat olla Suomessa valmiita käyttöön. Muistin nähneeni Dubaissakin raparperia hedelmatiskillä, mutta tietysti minua ei onnistanut tällä kertaa, myyjä katsoi minua kuin olisin tullut toiselta planeetalta raparperia kyselemään, joten päätin vaihtaa täytteet, vaikka mielessä häilyi vielä ihana raparperi.

Mango kausi on juuri nyt parhaimillaan, kaupan tiskit Dubaissa ovat pullollaan erilaisia mangoja hyvään, parin kolmen euron, kilohintaan. Ne ovat ihania, kookosmaiselta maistuavia, pehmeitä ja makeita. Suomessa aiemmin maistamani mangot olivat raakoja ja vihreitä. Ihmettelin aikanaan, että kuinka noita mangoja ylistetään, nehän ovat mauttomia ja puisevia. Sittemmin olen saanut nauttia mm. ihanista egyptiläisista ja pakistanilaisista mangoista.

Minulla on sellainen ihana vanhankansan äiti, joka marjastaa ja tekee hilloja. Toinen sopiva täyte oli äidin tekemä vadelmahillo, 100% marjapitoisuus. Voitaikina ruutujen täytteeksi käy mikä vain makea tai suolainen mitä kotoa löytyy.

Helppo valmistus; eli tarvitaan kaupan valmis voitakina, mangoja, suomalaisia marjoja tai hilloa ja vaniljakiisseli täytteeksi. Voitelu munalla, n. 200° C uuniin ja paistoaika n. 10 minuuttia tai kunnes lehtevä ja ruskea pinta, jäähdytys, pölays pölysokeria koristeeksi. Syömään!

• Voitaikinalevyjä ruuduiksi leikattuina
• Paksua vaniljakiisseliä täytteeksi
• Marjoja, pehmeitä hedelmiä tai hilloa täytteeksi
• 1 muna voiteluun

Vanilja kiisseli
5 dl maitoa
1 keltuaista
2 rkl maissijauhoja
0,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
Mittaa kattilaan kylmä maito ja muut aineet vaniljasokeria lukuun ottamatta. Sekoita hyvin. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli kiehuu ja sakenee. Keitä sekoittaen hetki. Sekoita joukkoon vaniljasokeri ja anna jäähtyä.


Cooksnaps

Leave a Reply