Feed on
Posts
Comments

Simaa

Ajattelin kokeilla pitkästä aikaa miten siman tekeminen onnistuu. Viimeksi kun tein simaa kaupoissa ei ollut vielä kuivahiivaa, eli siitä on todella pitkä aika. Enpä ole nähnyt täällä Dubain kaupoissa tuorehiivaa. Onnistuihan tuo hyvin kuivahiivallakin.
Siman tekeminen on todella helppoa, ja se on yllättävän hyvää. Todella hyvä kesäjuoma. Menee ihan limusta, sokeriptoisuuutensakin puolesta. Vaikeinta oli selittää englanniksi mitä sima on, fermented lemon juice, mead. No eipä auennut kovin hyvin juuri kenellekään, eli suomalaista limonaadia (lemonade) simppelisti. Ensimmäinen paikallinen testimaistaja tykkäsi mausta, sanoi muistuttavan omena fantaa?!

SIMA

5 litraa vettä
2 luomu sitruunaa (yhden mehu ja toinen viipaloituna ja kuorittuna)
4 dl fariinisokera
4 dl sokeria
teelusikan kärjellinen kuivahiivaa
rusinoita

1. Pese sitruunat hyvin harjalla. Kuori sitruunan keltainen osa ja viipaloi sitruuna. Pane kuoret ja sokerit isoon
kattilaan tai sangon pohjalle. Purista yhden sitruunan mehu ja laita sivuun.
2. Kiehauta kaksi litraa vettä. Kaada vesi kuorien ja sokereiden päälle. Sekoita kunnes sokerit sulavat.
Lisää kolme litraa vettä. Tarkista, että seos on kädenlämpöistä.
3. Kaada joukkoon sitruunan mehut ja sitruunan viipaleet ja sekoita.
4. Ripottele kuivahiiva liemen pinnalle, älä sekoita. Peitä tiiviillä kannella.
5. Sima saa käydä 24 tuntia huoneenlämmössä ennen pullotusta. Pese pullot hyvin. Pane jokaisen pullon pohjalle kymmenisen rusinaa ja teelusikallinen sokeria. Siivilöi sima ja täytä pullot. Sulje korkilla. Pidä pulloja huoneenlämmössä 1–2 päivää ennen kuin siirrät ne kylmään. Sima on valmista muutamassa päivässä ja säilyy viileässä noin viikon. (Sima on valmista kun rusinat nouset pintaan)

Cooksnaps

Leave a Reply